Om oss

Genom att erbjuda god service, ett brett utbud av påbyggnader och skräddarsydda lösningar av egen konstruktion och tillverkning strävar vi alltid efter att möta våra kunders önskemål och behov. Våra medarbetare är vår största resurs. Med hög kompetens, leveranssäkerhet och serviceanda jobbar de för att möta våra kunders förväntningar. Våra ledord är kvalitet högre än pris, vilket innebär att våra kunder kan förvänta sig hög kvalitet och god service till ett konkurrenskraftigt pris.

I vår fabrik byggs mellan 80 till 100 lastbilar under ett år. Ett lastbilschassi levereras till vår fabrik och förädlas där till anläggningsbil, kranbil, plogbil, skyddsbil eller tipp, för att sedan startklar rulla ut på vägarna. 50 % av bilarna levereras inom Skåne och resterande till övriga delar av landet. Bland våra kunder finns allt från rikstäckande företag till enskilda åkare.

Miljöaspekten är viktig för oss. Vi arbetar utifrån en miljöpolicy som sträcker sig över hela arbetsprocessen – från inköp till leverans. Det handlar lika mycket om ett kollektivt ansvar för vårt klimat, som en målsättning om hög trivsel på vår arbetsplats.

Vår historia startade redan 1957 då verksamheten såg dagens ljus. Sedan årsskiftet 1989/1990 ägs och drivs företaget av Jörgen, Roger och deras far Birger Carlsson.

 

Hur allt började

Vår verksamhet har rötter långt tillbaka i tiden. Här är historien om hur Bröderna Johanssons Karosserifabrik uppstod.

Alldeles vid det lilla femkorset i Skurups by, belägen mellan Romeleåsen i norr och havet i söder, låg en liten smedja som ägdes av smeden Berg. Berg försörjde sig på diverse arbeten. Under samma period arbetade tre bröder Johansson på Nilssons karosseriverkstad i Skurups samhälle. Kjell, en av bröderna Johansson kände sig mogen för en vidare utveckling och hyrde Bergs lokaler. Under det första verksamhetsåret 1957 hyrdes lokalerna av Nyströms som var förvaltare av Bergs smedja. Redan året efter köptes lokalerna och företaget registrerades som handelsbolag den 28 mars 1958.

Efter en kort period kom även Kjells bröder Gunnar och Ingvar in i företaget och ett mindre team hade sett dagens ljus. Framtidsoptimismen var stor, som den ska vara med ungdomar i 30-årsåldern.

Kunder strömmade till dels från Mårtenssons Bil i Trelleborg, Bil Larsson i Trelleborg, Frode Lund i Malmö och inte minst skedde en överströmning av kunder från gamla Nilssons karosseriverkstad där bröderna tidigare hade arbetat.

Fordonen blev större och större och 1964 var det dags för en nybyggnad av verkstad med en längd av hela 24 meter. Antalet anställda utökades till ett 10-tal. Under 1972 var det dags att se över den administrativa biten av företaget och aktiebolaget bildades. Bröderna Johansson drev företaget fram till årsskiftet 1989/1990 då en ny familj tog över. Idag ägs och drivs verksamheten av bröderna Jörgen och Roger Carlsson och deras far Birger Carlsson. Tillsammans med sina medarbetare styr de gemensamt företaget mot framtiden.

Sedan familjen Carlsson tog över taktpinnen har bland annat produktionslokaler och monteringshall  byggts ut och ny mark förvärvats för att hantera den ökade produktionen.

Kontakt

Kontaktuppgifter

Kyrkogatan 70, 274 33 Skurup | Koordinator: 55 28`08,7 N 13 30`43,5 ö | Tel till verkstaden: 0411-400 31, 0411-413 59 | info@bjkaross.se